Visit our global website

continue

Trap op maat

 

 

 

De trap is een belangrijk element in de architectuur van uw woning en een weerspiegeling van uw persoonlijke stijl en smaak. Wij bieden prachtige trappen op maat aan uitgevoerd in de houtsoort van uw keuze: eik of beuk. Een trap op maat past altijd in de ruimte die u ter beschikking heeft en dit via de 15 onderstaande trapformaten.

 

Bij SOGEM besteden we aandacht aan elk detail van uw trap, van de leuning tot de allerlaatste trede. Uw trap wordt gebouwd met Europees hout uit FSC®-gecertificeerde bossen.

 

Klik hier om onze trappen op maat te ontdekken.


MAAT EN VORM VAN EEN TRAPRechte trapTrap met ¼ slag rechts benedenTrap met ¼ slag links benedenTrap met ¼ slag rechts bovenTrap met ¼ slag links bovenTrap met tussenliggende ¼ slag rechtsTrap met tussenliggende ¼ slag linksTrap met dubbele ¼ slag rechtsTrap met dubbele ¼ slag linksTrap met dubbele ¼ slag rechts / linksTrap met dubbele ¼ slag links / rechtsTrap met dubbele ¼ slag type U rechtsTrap met dubbele ¼ slag type U linksTrap type U met platform rechtsTrap type U met platform links

NEEM GEWOON DE VOLGENDE AFMETINGEN VAN UW RUIMTE OP

 

H: Hoogte vloer/vloer

Q: Hoogte vloer/plafond

R: Totale terugloop

R1: Terugloop 1ste trapdeel

R2: Terugloop 2de trapdeel

R3: Terugloop 3de trapdeel

M: Lengte trapopening

N: Breedte trapopening


MET OF ZONDER TEGENTREDENTrap zonder tegentreden


Kiezen voor een trap zonder houten tegentreden is een geweldige manier om licht uit te nodigen en uw ruimte te vergroten, waardoor er aan uw huis een minimalistische uitstraling wordt gegeven.Trap met tegentreden


Het sluiten van de onderkant van uw trap met tegentreden, verschaft u de mogelijkheid om deze plek te benutten als extra bergruimte.


PRACHTIG MASSIEF EIK EN BEUK

Kies de houtsoort en dikteEik - Lengte gelamelleerd "Elegant"

Dikte: 30 & 38 mmBeuk - Lengte gelamelleerd "Elegant"

Dikte: 30 & 38 mmEik - Lengte en kops gelamelleerd "Trend"

Dikte: 30 & 38 mmBeuk - Lengte en kops gelamelleerd "Trend"

Dikte: 30 & 38 mmEik - Lengte en kops gelamelleerd "Essential"

Dikte: 30 & 38 mmBeuk - Lengte en kops gelamelleerd "Essential"

Dikte: 30 & 38 mm


KIES UW TRAPLEUNING

De combinatie van een trap en leuning met stalen buizen versterkt de moderne en strakke uitstraling van uw ruimte, terwijl de keuze voor een houten leuning een warm en gezellig gevoel creëert. De leuning kan rechts of links geplaatst worden. Het is ook mogelijk te kiezen voor een trap zonder leuning.


KIES UW BORSTWERING

Een mooie borstwering die past bij de houtsoort en leuning van uw trap is mogelijk, zodat de trap perfect past in een moderne of traditionele huisstijl.

Geleverd in kit vorm. Ter plaatse te monteren en te installeren


LEER UW TRAP KENNEN

Comfortabele trap

Een comfortabele trap is een combinatie van diepe treden (> 19 cm) en een lage optrede. De optrede ligt meestal tussen 17 en 21 cm. Breedte: 80 cm of meer.

Ruimtebesparende trap

Een ruimtebesparende trap is ontworpen met een steilere helling om een minimaal grondoppervlak in te nemen. Vaak is de optrede tussen 18 en 25 cm en de aantrede minder dan 18 cm.

Vloer/vloer hoogte

De afstand tussen uw benedenverdieping en de bovenverdieping. Deze meting moet worden gedaan in uw huis waar de trap zal worden geïnstalleerd.

Aantal treden

Het aantal treden van een trap hangt af van de vloer/vloer hoogte van uw huis. Onze trappen zijn verkrijgbaar met variabel aantal treden om aan uw behoeften te voldoen.

Breedte van de trap

De breedte van de trap is de totale breedte van de trap, inclusief de treden, wangen en eventuele leuningen. Een comfortabele trap is 80-100 cm breed.

Aantrede

De aantrede wordt gemeten als de horizontale afstand tussen de voorkanten van twee treden. Het bepaalt de ruimte voor de voeten bij het afdalen van de trap. Een comfortabele aantrede is groter dan 19 cm.

Optrede

De optrede wordt gemeten als de hoogte tussen twee treden. Een comfortabele hoogte is 17-21 cm.

Terugloop

De totale terugloop bepaalt de ruimte die de trap inneemt in uw kamer. Het is de horizontale afstand tussen de buitenrand van de eerste trede en de eindwand van de trap.


MET WELKE FACTOREN MOET U REKENING HOUDEN BIJ DE KEUZE VAN UW TRAP? 

Wij maken trappen op maat voor uw huis. Wij ontwikkelen ook standaardtrappen die op maat van uw woning kunnen worden aangepast - onze trappen in kit. U kunt ze zelf installeren; ze zijn eenvoudig te monteren met onze montage-instructies en -video's. Onze meest comfortabele trappen zijn DUBAI, BIAX, AUVERGNE, BRETAGNE, KALEA, GOMERA, EUREKA en SYDNEY. In ons volledig houten assortiment bieden wij: PROVENCE, SAVOIE en JURA.  

RECHTE TRAP

Een trap kan gewoon recht zijn zonder ¼ slag. Het nadeel van een rechte trap is dat hij vaak vrij lang moet zijn en meer horizontale ruimte in de kamer moet innemen (totale terugloop) om de volgende verdieping te bereiken. Maar het is de eenvoudigste trap, het gemakkelijkst te bouwen en de goedkoopste oplossing. Hij kan worden gekocht als bouwpakket met alles wat nodig is voor de installatie. Als de ruimte in uw kamer beperkt is, is een ¼-slag trap of een dubbele ¼-slag trap  misschien een betere oplossing voor u.

¼ SLAG TRAP 

Een ¼ slag trap (90 graden hoek) is een geweldige oplossing als uw ruimte niet groot genoeg is voor een rechte trap. Het is een trap met iets meer elegantie. De hoektreden van de ¼ slag zijn 'gevormd' om de beweging van de ¼ slag te volgen. Het draaiende gedeelte kan moeilijk zijn voor jonge kinderen en mensen die slecht ter been zijn. De trap kan in dit geval worden uitgevoerd met een speciale buitenleuning voor de ¼ slag.

DUBBELE ¼ SLAG TRAP

De dubbele ¼ slag trap wordt vaak gekozen als minimalistische en ruimtebesparende oplossing. Een dubbele ¼ slag trap draait 180 graden. Hiermee kunt u een trap bouwen die een minimale horizontale ruimte inneemt. De ¼ slag trap (hoektreden) kan voor kinderen iets moeilijker te gebruiken zijn.


DE COMFORTABELE TRAP

Een trap moet comfortabel in gebruik zijn. Het is essentieel dat de treden de juiste diepte en een comfortabele hoogte hebben. De aantrede wordt gedefinieerd als de horizontale afstand tussen de voorkanten van twee treden - en de optrede is de hoogte tussen twee treden. Als de verhouding tussen deze twee maten perfect is, wordt de trap comfortabel in gebruik. 1 x aantrede plus 2 x optrede moet ongeveer 63 cm zijn. De optrede mag echter nooit groter zijn dan 21 cm, terwijl de aantrede gelijk aan of groter dan 21 cm moet zijn. In deze rubriek presenteren wij u alleen trappen met een hoog comfort, maar als u op zoek bent naar kleinere en meer kosteneffectieve trappen, bekijk dan onze rubriek ruimtebesparende trappen.

Aantrede

De aantrede wordt gemeten als de horizontale afstand tussen de voorranden van twee treden. Het bepaalt de ruimte voor de voeten bij het afdalen van de trap. Een comfortabele aantrede is > 21 cm.

Optrede

De optrede wordt gemeten als de hoogte tussen twee treden. Een comfortabele hoogte ligt tussen 17-19 cm.

Breedte van de trap

De breedte van de trap is de totale breedte van de trap, inclusief de treden, de wangen en de eventuele leuningen. Een zeer comfortabele trap is tussen 80 en 100 cm breed.


Heb je hulp nodig ?

 

info@sogem-sa.com  |  Tel. 32 71 25 39 60